vrijdag 15 augustus 2008

Van Eck in opspraak


GroenLinks is in paniek. Na het opstappen van Wijnand Duyvendak van GroenLinks als Tweede Kamerlid lijkt ook Wouter van Eck - de voormalige fractieleider van GroenLinks in Nijmegen en tegenwoordig wel een heel braaf en stil raadslid - in opspraak te geraken vanwege dat activistische verleden waar er wel meer last van hebben.
En dat is niet mis, wat Wouter op zijn geweten heeft. Volgens een doorgaans betrouwbare tipgever die zich vanochtend achter een zonnebril en regenjas meldde op de redactie van Havana aan de Waal zou Woutertje SUV omstreeks 1982 betrokken zijn geweest bij een spraakmakend ontruimingsincident in de Nijmeegse binnenstad. Getuigen herinneren zich de toenmalige activist heel duidelijk te hebben horen roepen: ‘De politie is niet mijn vriend’.
U leest het goed: 'NIET mijn vriend'.
Verbijsterend! De verwachting is dan ook dat ook Van Eck binnenkort afstand zal nemen van deze jeugdzonde en het gewetenloos diaboliseren van onze dienders. Want de politie is natuurlijk WEL onze vriend. Tenminste, van sommigen onder ons. Die vrienden zijn wat waard; ze kunnen nog eens wat voor je regelen als je je no-claim dreigt te verliezen bij een stomme aanrijding. Altijd handig.

Geen opmerkingen: