maandag 18 augustus 2008

Gedoogfiets


O, zeg dat dan. Het was gewoon een interne communicatiefout bij de gemeente! Tuurlijk! We mogen onze fiets volgende maand nog steeds een kwartiertje buiten de rekken stallen als we voor een snelle boodschap in de stad moeten zijn. Maar dat mag dan alleen geen gedoogkwartiertje meer heten. Want die term zou 'verkeerde verwachtingen' wekken, aldus een gemeentewoordvoerder die zich bezighoudt met externe communicatie.
Waar gaat dit nog over? 'Geen verkeerde verwachtingen' wekken bij het stallen van een fiets kom je niet vaak in combinatie tegen. Wat voor juiste verwachtingen zou je mogen hebben? Misschien dat hij na zestien minuten niet wordt gejat door gemeenteambtenaren. Misschien zegt het allemaal wat over de toestand in Nijmegen aan de vooravond van Luxe en Decadentie.
Een intrigerende vraag in het zoeken naar de steeds schaarsere plekken waar je je fiets nog wél kunt stallen lazen we op de site van De Gelderlander. Als er dan geen plek is mogen fietsers hun rijwiel dan wel op een autoparkeerplaats parkeren (en betalen)? 'Als duizend fietsers dat tussen acht en negen uur doen, ligt het verkeer stil (auto's zoeken een plaats) en protesteert iedereen. Als een fiets dan verwijderd wordt, lijkt het op diefstal met als opdrachtgever de gemeente Nijmegen'. Gaan we uitzoeken.

Geen opmerkingen: