zondag 24 augustus 2008

Nieuwe kopstukken


Ruim achttien maanden voor de nieuwe raadsverkiezingen wil het CDA in Nijmegen de nieuwe lijsttrekker kiezen. Het is de eerste partij in de stad die een selectiecommissie voor de verkiezingen in het voorjaar van 2010 heeft ingesteld. Die vroege keuze heeft alles te maken met de ernstige ziekte van de dappere Rob Bloem, lijsttrekker in 2006. Hij neemt deze week afscheid als fractievoorzitter in de raad. Wel wil hij nog als raadslid blijven functioneren.
Voor het lijsttrekkerschap hebben zich twee serieuze kandidaten gemeld, zegt afdelingsvoorzitter Gijs Wesseldijk. Namen wil hij niet noemen. Wij willen dat wel natuurlijk: Chantal Teunissen en Chantal Teunissen. En het wordt straks: Chantal Teunissen (zie foto).
Bij andere partijen zijn nog geen datums vastgesteld voor het kiezen van de lijsttrekker. Wel is duidelijk dat enkele politieke leiders afhaken, zoals Lenie Scholten (GroenLinks), Hans van Hooft sr. (SP) en mogelijk ook Paul Depla (PvdA).
Ook hier kunnen we snel zijn: de nieuwe lijsttrekkers ter linkerzijde heten straks: Noël Vergunst, gewoon weer Hans van Hooft maar dan in de junioruitvoering en Hannie Kunst.

Geen opmerkingen: