zondag 3 augustus 2008

Groen als water


Groen water in de stad. Nog mooier wordt dat als er een dame in rode jurk langs fietst, maar dat terzijde. Niet algengroen, maar appelgroen, zo constateerden getuigen. Het water-met-een-kleurtje spoot vrijdag uit de Adolf Quack- fonteinen op de Nassausingel en het stroomde door het ‘beekje’ in de Stikke Hezelstraat. Waar het vandaan komt, is vooralsnog een raadsel.
„We gaan ervan uit dat het een slechte grap betreft”, zegt een woordvoerster van de gemeente.
De gemeente is niet van plan om het tot op de bodem uit te zoeken. „We nemen geen monsters van het groene water”, vervolgt de woordvoerster.
Twee keer een vreemde reactie want: a.de grap is best geslaagd en b. monsters zijn altijd noodzakelijk. De grap is zo leuk zelfs dat verschillende Nijmegenaren op de site van De Gelderlander hebben verzocht meer kleurtjes door de stad te laten lopen. Roze kan hier natuurlijk altijd, voor oranje kun je ook wel een aanleiding bedenken.

Opmerkelijk blijft dat niet wordt onderzocht wat voor gifgroen spul hier is gebruikt. Wie weet zitten er terroristen van de Groene TPG-fractie achter en is de halve benedenstad nu besmet met het Elstar-virus. Kortom, die woordvoerster van de gemeente maakt zich er gemakkelijk van af: een echte ambtenaar.

Geen opmerkingen: