zondag 24 augustus 2008

Worst voor de Heilig Clara


Er zijn zo van die dingen die de krant onterecht niet halen. Zoals het bidden voor mooi weer in het weekend van 30 en 31 augustus. Daarvoor is door de organisatie van het Gebroeders van Limburg Festival opdracht gegeven aan de zusters Clarissen in de Waterstraat in het Waterkwartier. De nonnen kregen daarvoor een worst. Tja.
Maar goed, sinds onheuglijke tijden brengen mensen, wanneer er een bijzondere gebeurtenis op handen is, een worst naar de clarissen en wel in alle soorten en maten. Die ‘worst voor Clara’ gaat dan gepaard met een verzoek te bidden voor stralend weer. En dat niet alleen: bij dat mooie weer wordt natuurlijk ook gebeden voor een mooie dag in de dubbele betekenis. Want niet alleen een heldere hemel maakt mensen gelukkig, maar er is méér onder de zon. Dat wist Clara al: haar naam betekent ‘de lichtende’, de ‘heldere’. En die naam heeft zij geleefd tot geluk van velen. Dat heeft mensen ertoe gebracht dit gebruik in het leven te roepen.
De eerste politicus met worst heeft zich overigens al gemeld aan de poort bij de clarissen voor een mooie dag in de haaienvijver van de PvdA.

Geen opmerkingen: