zondag 17 augustus 2008

De column van Javier de Fresnos


Eigenlijk was Stijn Verbruggen tot op heden wel een sym­pathieke jongen. Hij was actief, overal aanwezig en niet bang een mening te geven. De zomervakantie heeft Stijn echter geen goed gedaan. Hij is ineens zo’n echte salonsocialist geworden, een waar PvdA-regentje. Niet vreemd, hij is tegen­woordig nog louter in Den Haag te vinden.
Stijn is een oorlog begonnen tegen schotelantennes. Die moe­ten de wereld uit, te beginnen uit Nijmegen. De voornaamste reden die Stijn opvoert: ‘Ik vind ze niet mooi’. En omdat het mannetje Verbruggen niet van schotels houdt, moeten ze ver­boden worden. Daarover staat op zijn site een eindeloos re­laas, waarin het woord moeten heel erg vaak voorkomt.
Stijn schiet met zijn doorgeschoten aversie tegen de schotel wel erg hard door. Hij weet dat een fiks deel van schotelbezit­ters bestaat uit allochtonen (en dan niet alleen uit het Midden­landse Zee- gebied) die zoveel mogelijk zenders uit hun thuis­land willen bekijken. Het merendeel van de overige schotelbe­zitters zijn de normale Nijmege­naren die veel zenders voor wei­nig geld willen zien. En goedko­per dan met een schotel kan dat niet. UPC rekent voor het ge­bruik van ( het ooit door de ge­meente afgestoten) kabelnet­werk minimaal 20 euro per maand. Wil je een zendertje of honderd hebben, dan praat je al over 33 euro. Met een schotel ben je voor ’ n tientje per maand klaar en je beschikt over zo’n tweehonderd zenders.
Stijn ziet dus het liefst dat al die mensen minimaal drie keer zoveel gaan betalen voor de helft minder televisie. En dat alle­maal omdat hij schotels lelijk vindt.
Stijn heeft blijkbaar een heel grote schotel voor z’n hoofd.

Geen opmerkingen: