donderdag 14 mei 2009

9-3=7,5


De nieuwbouw van de Nijmeegse poptempel Doornroosje, op de plek van het gesloopte TPG-pand bij het centraal station, lijkt een stap dichterbij: gisteravond zei de Nijmeegse politiek ‘ja’ tegen het aangepaste bouwplan. Maar nu dit: „Doornroosje wordt misschien niet de 9 die we in gedachten hadden, maar het wordt wél een 7,5 of een 8”, zo lichte wethouder Depla toe. „Dat is nog altijd heel wat beter dan de 3 of 4 die het nu is.” Wow, hogere politiek is dat! Dus nog een keer langzaam: we willen een negen, maar omdat we nu een drie hebben is een zeven ook goed. Veelbelovend rekenwerk voor een gloednieuwe wethouder van Financiën.
VVD’er Koen Wools wilde niet achterblijven bij zoveel wiskunde. Hij wees er in de raad op dat er behalve de 9 miljoen euro die eerder al was voorzien voor Roosje, nog eens 6 miljoen bij moet. Wethouder Depla stelt dat er ‘slechts’ 3,5 miljoen bij moet. Volgens Wools ‘goochelt hij met getallen’.
Een wethouder van Financiën die goochelt met cijfers? Wat een rare conclusie van die Wools. 9 = 3,5 = 6, zo moeilijk is dat toch niet. Het lijkt Aad de Mos wel.

Geen opmerkingen: