maandag 4 mei 2009

Vertraging


Je kon het al weken zien aankomen: een haastklus leek het bepaald niet. En ja hoor, uitstel.Pas eind deze maand is de verbouwing van het busstation naast het Centraal Station in Nijmegen gereed. De oorzaak is dat de levering van een dak voor de wachtruimte is vertraagd.
Volgens de oorspronkelijke planning had de reconstructie al een week klaar moeten zijn. De gemeente moet echter wachten tot de leverancier een dakconstructie met ingebouwde zonnenpanelen klaar heeft. Daarmee wordt de wachtruimte tegenover de perrons een stuk 'dieper' gemaakt, zodat wachtende reizigers beter beschut zijn tegen slecht weer.
De verbouwing van het busstation begon in januari. Inmiddels zijn alle perrons verhoogd zodat reizigers makkelijker kunnen in- en uitstappen. Het wachten is ook nog op een nieuw elektronisch systeem om de reizigers te informeren. Dat wordt eveneens eind deze maand geïnstalleerd: zodoende is er meer tijd om de software te testen. In juni moet het systeem in werking zijn. Als we er nou gewoon van uitgaan dat alles de komende herfst klaar is dan staan we droog. Als het dak straks tenminste niet lekt als dat van de fietskelder.

Geen opmerkingen: