vrijdag 15 mei 2009

Niet fris


Het was even stil maar Alard Beck, de minder muzikale neef van Jeff, heeft het weer eens op zijn heupen. Het publiciteitsminnende PvdA-raadslid heeft op zijn website de linkse samenwerking dood verklaard. No more Havana. En dat allemaal dankzij Big Al, de man die straks de uitschakeling van links Nijmegen op zijn CV mag zetten. Eindelijk eens iets wat wel klopt.
Het dondert allemaal vanwege de oprichting van een uit gemeenteraadsleden bestaande commissie die de perikelen rond de Efteling (lees: de Nijmeegse schouwburg) gaat onderzoeken. De PvdA schoof haar eigen fractievoorzitter Rutger Zwart (die de kwestie aanzwengelde) naar voren om deze commissie te gaan leiden; GroenLinks en SP vonden dat ‘voor de beeldvorming’ zeer onverstandig. Reden: omdat de PvdA-wethouders Depla en Kunst mogelijk onder vuur komen te liggen in het uit te voeren onderzoek, zou het aanstellen van een PvdA- commissievoorzitter de schijn van een doofpot kunnen wekken. SP en GroenLinks deden deze week een klemmend beroep op Zwart om zijn kandidatuur in te trekken. Die deed dat niet. Uiteindelijk moest de ruzie over het voorzitterschap aan de gemeenteraad worden voorgelegd; die verkoos Zwart nipt boven GroenLinks-tegenkandidaat Roorda.
Volgens PvdA’er Beck hebben SP en GroenLinks geprobeerd Zwart onderuit te halen ‘als straf voor zijn vasthoudendheid in deze kwestie, die leidde tot de val van SP-wethouder Lucassen’. SP en GroenLinks ontkennen dat ten stelligste. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr. wijt de onderlinge wrevel vooral aan ‘een verschil in politieke stijl’. „Hoe de PvdA ageerde tegen wethouder Lucassen, was gewoon niet fris”, huilt Van Hooft.
Hoezo nou niet fris. We hebben het over politiek. Was het bij Novio wel fris dan?

Geen opmerkingen: