vrijdag 22 mei 2009

Schandpaal


Het is nu al oorlog in ons regionale bladenland, nog voordat het eerste stadsmagazine van De Gelderlander uit is. Op www.arnhem-direct.nl haalt uitgever Peter Eemsing van Eigen! hard uit naar Bob van Huet, redactiechef van het nieuwe blad Luxity. Zo lezen wij:
Wat ik me ook afvraag is hoe je ‘betere magazines en glossy’s krijgt voor de lezer in onze prachtige regio’ als freelancers die voor eigen! Arnhem werken door Bob worden gechanteerd dat als ze voor eigen! werken, ze het aankomende jaar niet voor Luxcity mogen werken. Dat getuigt van machtswellust en van weinig respect voor de creatieve mensen uit de stad.
Niet mis, maar wel herkenbaar. Genoemde Van Huet heeft meerdere medewerkers van De Gelderlander gedreigd met ontslag als ze zouden meewerken aan de rubriek Havana aan de Waal. Overigens schijnt er met de cv van Van Huet ook van alles mis te zijn. Zo beweert hij onder meer acteur te zijn geweest en directeur van een gevangenis. Zijn trotse claim dat hij roots heeft in Schotland en verre familie zou zijn van de clan van Sean Connery zou evenmin deugen. Albert Krielen ging voor minder aan de schandpaal. Misschien dat Eemsing daar wat aan heeft. Wij helpen hem graag.

Geen opmerkingen: