donderdag 21 mei 2009

O nee, niet weer


Leo Visser, voormalig lid van de Raad van Bestuur van Royal Haskoning, is gisteren door de gemeente Nijmegen benoemd tot commissaris van de Keizer Karel Podia (Stadsschouwburg en De Vereeniging). Hij vult in zijn eentje de leemte in die ontstond na het opstappen van de voltallige Raad van Commissarissen van de podia.
Dat is mooi, maar op het internet vonden we zijn Curriculum Vitae.Een heleboel deja vu bekroop ons. Hier staat hij links op de foto.
- Oh nee, weer zo'n superheld á la Big Al en oh nee: niet weer een piloot!!!

Leo Visser verwierf faam als schaatser in 1985, waar hij de favorieten tijdens een World Cup in Trondheim versloeg op de 5 km. In de jaren daarop volgend kwam hij als allrounder en lange afstand schaatser steeds vaker op het podium. In 1987 tijdens de wereldkampioenschappen allround in Heerenveen schaatst Leo een wereld record op de 5 km. Visser zijn beste seizoen was 1989. HIj won dat jaar de EK en WK. Na dat jaar zou Leo zich ook meer gaan toeleggen op zijn studie om piloot te worden. Tegenwoordig is hij werkzaam als gezagvoerder bij de KLM. Tussendoor heeft hij af en toe nog te maken met de sport. In 2002 fungeerde Visser als chef de mission van de Nederlandse ploeg bij de Winter Spelen van Salt Lake City.

Geen opmerkingen: