dinsdag 10 maart 2009

Win 1000 euri van Jan


Ons creatiefste wethouder verzint ze waar je bijstaat. Nu weer een experiment om bestuurders (let op: automobilisten, geen wethouders) te prikkelen de auto te laten staan of op een ander tijdstip te vertrekken.
Van der Meer oppert om tevoren geselecteerde automobilisten een bedrag van 1.000 euro te geven waarvan ze naarmate ze vaker in de spits over de Waalbrug rijden een steeds groter deel moeten inleveren. Zeg maar een sigaar uit eigen doos. De Nijmeegse wethouder zou de bestuurders die in aanmerking komen voor een spitsbonus willen uitkiezen aan de hand van camerabeelden. "Het idee is nog in ontwikkeling maar je zou kentekens kunnen registreren, zodat je het rijgedrag kent en vervolgens een deel van de bestuurders een aanbod doet." Nijmegen zou er, schat hij, één tot anderhalf miljoen euro voor willen hebben van de minister.
Wat mailt onze correspondent: "Van der Meer wil hier vermoedelijk de landeljke pers mee halen en dat zal 'm best wel weer lukken. De forens schiet echt geen donder op met dit zoveelste dwaze plan. Als Nijmegen iets NIET kan gebruiken is het 'pilot-stad' zijn voor ambtelijke spelletjes."
Ach, wat maakt het uit, de files worden hier sowieso niet opgelost en Jan verdient een zonnetje voor zijn ludieke geintjes. Dus, waar kun je je opgeven voor dit briljante spel?

Geen opmerkingen: