maandag 30 maart 2009

Krielhalen (3)


Krielhalen krijgt een nieuwe betekenis. Je ondergaat het niet alleen, je kunt het ook doén. En je wordt er niet slechter van. Want de immer scherpe PvdA heeft nu toch stellig de indruk dat een groot deel van het budget dat in 2001 door de gemeenteraad is beschikbaar gesteld om de Keizer Karel Podia (schouwburg, Vereeniging) te reorganiseren, is gebruikt om het salaris van interimdirecteur Albert Krielen te betalen. Havana uit eigen doos, heet dat bij ons. „In Krielens eigen plan van aanpak staat dat er ongeveer 225.000 euro aan interim-management zou worden besteed. Dat is volgens stukken die ik heb opgevraagd, in de praktijk meer dan 1 miljoen euro geworden”, zegt PvdA- fractievoorzitter Rutger Zwart.
Twee weken geleden werd al bekend dat Krielen jarenlang lang tussen de 160.000 en 208.000 euro verdiende. Wethouder Peter Lucassen (financiën) zei ‘zeer teleurgesteld’ te zijn in de directeur en in de Raad van Commissarissen, die hem onvolledig zouden hebben geïnformeerd. De PvdA gaat verder en wijst op twee brieven van Krielen uit 2008, waarin hij ‘geen eenduidige’ informatie over zijn salaris geeft. In de ene brief zegt hij 100.000 euro te verdienen (voor 2 dagen per week), in de andere 110.000 voor 3 dagen per week. De Raad van Commissarissen noemde twee weken geleden een bedrag van 148.500 voor 3 dagen, aan?gevuld met ‘extra klussen’ die opliepen tot 60.000 euro. Zwart stelt heftige vragen in De Gelderlander: „Is dit liegen? Valsheid in geschrifte?” Geen van beide; het blijkt krielhalen, een overigens volkomen legale activiteit.

1 opmerking:

Anoniem zei

Is dit liegen of valsheid in geschrifte?
Geen van beiden, dit is gewoon cultuurrealisme. En als je lokaal blijft denken gaat deze tent naar de kloten. En als dat gebeurt, dan kun je dat , zonder anderen tekort te doen, terugbrengen tot de inbreng van één persoon. Nou vooruit twee dan.