vrijdag 20 maart 2009

Boston aan de Waal


Boston. Amerikaanse stad, maar wat Nijmegen daarmee heeft? Ons aller Chantal Teunissen, het nieuwe paradepaardje van het CDA, heeft de antwoorden.
‘Boston, dat staat bol van de innovatie, daar wordt bedrijvigheid gekoppeld aan knappe koppen van de universiteit, dat is een toppertje op het gebied van zorg, dat is the place to be als het om geneeskunde gaat, en dat is een stad die topsport koestert.’ En waar kennen we dat nog meer van?, vroeg ze wethouder Jan van der Meer. ‘Precies, Nijmegen. Dus: Laten we ons voortaan Boston aan de Waal noemen.’ Nu doet Jan van der Meer wél zijn huiswerk. Sterker nog: hij is er geweest. Kon hij mooi haar vergelijkende lofzang aanvullen.
‘Boston heeft een tram, net als wij binnenkort.
Ook een metro trouwens.
De bussen rijden er op aardgas, zoals wij van links ook willen. Mensen stemmen er meer dan gemiddeld in Amerika links, dus dat pleit ook voor die Bostonians.
En er is bijna geen stad te vinden waar parkeren duurder is: 6 dollar per uur. Dus wilt u Boston, dan krijgt u Boston.’ Chantal ging weer zitten, een golf van twijfel overspoelde haar, en ze sloeg opnieuw de atlas open.
Geeft niks Chantal, is Chicago misschien wat. De stad, niet de musical.

Geen opmerkingen: