maandag 9 maart 2009

Tjoeke-tjoeke

Wist u dat het de schuld is van Elst als u straks nog heftiger treinvertragingen heeft tussen Arnhem en Nijmegen? Ervaringsdeskundige Doco Tjoeke-Tjoeke Bodewes weet waarom. De Nijmeegse fractieleider van D'66 wordt gek van de vertragingen op het spoor en wijst erop dat er nog steeds maar één tweebaansspoor bestaat tussen de twee steden. Was ons nog niet opgevallen, maar nu hij het heeft gezegd...
„Terwijl in deze regio een miljoen mensen wonen. Er zijn nieuwe stations geopend zoals Lent en Schuytgraaf. Er stapt bijna geen hond op, maar het traject is wel veel drukker. En in Elst hebben ze nieuwe woningen zo dicht bij de rails gebouwd, dat het spoor nooit meer verdubbeld kan worden. Ongelooflijk kortzichtig.”
De situatie hier is volgens hem slechter dan op veel andere drukke treinverbindingen. Duco vindt dat verkeerswethouder Jan van der Meer zijn verantwoordelijkheid moet nemen en bij de NS moet aandringen op cijfers over hoe frequent treinen verlaat zijn. „Hij moet een lobby starten richting Stadsregio en NS om de bereikbaarheid van Nijmegen te verbeteren.” Jan moet gewoon met pet en fluit op het perron gaan staan en zorgen dat het goedkomt.
Kein geloel, zeiden ze vroeger.

Geen opmerkingen: