woensdag 18 maart 2009

De vista deportivo van Oswaldo Carillón



Mario Been was laaiend. Op Forza NEC hadden ‘supporters’ beweerd dat de coach, sinds bekend was geworden dat hij naar Feyenoord gaat, zijn huidige job (NEC dus) er nog maar een beetje bij deed. De verlichte geesten wisten ook de oplossing voor het probleem: ‘Meteen oprotten naar Rotjeknor’.
Natuurlijk is het onaangenaam als je integriteit en je professionaliteit in twijfel worden getrokken. Maar zulke aanvallen zeggen meer over de dader dan over het doelwit. Iedereen die Been enigszins kent en volgt, weet dat hij nog net zoveel tijd en energie in de Nijmeegse club stopt als een half jaar geleden. Een deel van de achterban neemt het Been kwalijk dat hij eventueel een paar NEC-spelers wil meenemen naar De Kuip.
Waar zij hun eigendomsrechten op baseren, is onduidelijk. Anderen vinden het verwerpelijk dat de coach in zijn vrije tijd al bezig is met Feyenoord. Hij zou de schijn moeten vermijden, menen de Farizeeërs. Wat een onzin. Kun je een schaker verplichten slechts één zet vooruit te denken?
Een trainer denkt per definitie in grotere verbanden. Een essentieel verschil met voetballers die vooral bezig zijn met zichzelf.
Juist daar ligt op dit moment het probleem bij NEC, zo werd afgelopen zondag in Den Haag wel duidelijk. Er stond geen team en elke individuele fout leidde tot verwijtende blikken en beschuldigende vingers. Het gevolg van het nakende vertrek van de leider?
Saamhorigheid was de basis voor de successen van het afgelopen jaar. Als de eenheid binnen de selectie niet snel hersteld wordt, kan NEC de play-offs gevoeglijk vergeten. Het is toch aan Been om de losse onderdelen weer aan elkaar te lassen.
Een trainer denkt per definitie in grotere verbanden.

Geen opmerkingen: