maandag 23 maart 2009

Stem tegen uzelf


O, het was maar een telfoutje. Bij hertelling van de stemmen is gebleken dat bewoners van de componistenbuurt in Nijmegen-Oost liever niet betalen voor parkeren en parkeervergunningen voor hun eigen deur. Lijkt ons geen hertelling voor nodig, maar goed. Een wakkere buurtbewoonster had wethouder Jan van der Meer van Verkeer gewezen op de telfouten die zijn ambtenaren hebben gemaakt bij een enquête. Daarin hadden de diverse straten zoals gebruikelijk mogen aangeven of ze voor of tegen betaald parkeren zijn. Het ging mis met de Van Beethovenstraat. Daar bleek bij nader inzien geen 54 procent maar slechts 42 procent vóór de komst van parkeerautomaten. Ach, wat scheelt het. Het verschil zit hem er nu in dat de mensen die geen antwoord hadden gegeven of geen voorkeur hadden, waren opgeteld bij de voorstanders. Leuke smoes, geloof het als u wilt, maar zo doen wij het in Havana aan de Golf (van Mexico) altijd met stemmingen: wat je ook stemt Havana wint.
De hertelling had bovendien tot gevolg – de Van Beethovenstraat telt relatief veel huizen – dat het draagvlak in de hele buurt tot onder het minimum van 50 procent zakte. Kortom, verspilde energie. Hoe komen die ambtenaren er bij te bedenken dat een straat wel gaat instemmen met betaald parkeren en een gecompliceerd systeem van vergunningen. Je moet altijd hoop houden, daar niet van, maar van welke planeet komen die mensen toch?

1 opmerking:

Pepijn zei

Wat te denken van een planeet waarin de straat altijd volstaat omdat bezoekers aan het centrum de auto gratis willen stallen?