dinsdag 31 maart 2009

Slim Nijmegen


Rumoer in de bestuurskamer van Orion afgelopen zondag, nadat scheidsrechter Remco van de Berg uit Klarenbeek vlak voor het rustsignaal prompt vergat Orion-speler Patrick Koomen na zijn tweede gele kaart ook daadwerkelijk de rode kaart te geven. Doordat Oriontrainer Bas Hoppenbrouwers Koomen meteen wisselde, kon de scheidsrechter niet meer ingrijpen. In de bestuursruimte ontstond daarop in de rust een levendige discussie over de reglementen. Wat te doen met zo’n vreemd voorval?
In de Nijmeegse politiek was zo'n zaak geen probleem geweest. Spelers met rode kaarten spelen gewoon door vanwege het teambelang - zie Peter Lucassen.
Bij het voetbal gaat dat wat anders. De voorstellen varieerden van ‘jammer dan’ en ‘zijn vervanger eruit sturen’ tot ‘reglementaire winst voor Quick’. Al kwam dat laatste voorstel van een Quick’er, begeleid met een dikke glimlach.
Navraag bij de KNVB geeft uitsluitsel. „De tegenpartij moet beroep tegen de uitslag aantekenen en een verzoek indienen om het duel over te spelen vanaf het moment waarop de desbetreffende speler zijn tweede geel kreeg. Uiteraard krijgt hij dan wél rood en moet zijn ploeg met tien man verder”, legt Willy van Heerde van de afdeling tuchtzaken van de voetbalbond uit. Doordat Quick zondag ‘gewoon’ won van Orion (0-1), was er uiteindelijk niets aan de hand.

Geen opmerkingen: