vrijdag 27 maart 2009

Figuurzagen

D’r enkel verstuiken op het hobbelige trottoir, daar hoeft Willemien Wannet niet meer bang voor te zijn. Maar echt veilig is het nog niet op de hoek van de 13e straat Tolhuis: grote kans dat iemand zich er een breuk lacht. Jarenlang was het trottoir er een ‘hopeloos’ geval, weet de wijkbewoonster.
Want de stoeptegels deden waar ze maar zin in hadden behalve waterpas en keurig in het gelid liggen. In plaats van op te treden, gedoogde de gemeente dit gedrag en plaatste een bord: ‘ Slecht voetpad’. Een hulpeloze waarschuwing in de trant van ‘ Zachte berm’, ‘ Vallend gesteente’, ‘Overstekend wild’. Allemaal met dezelfde boodschap: Kunnen we niks aan doen; Dikke bult Eigen schuld.
En toen gingen een paar weken geleden enkele kerels op de knieën om de tegels recht te leggen. Maar het bord bleef staan. Logisch: stratenmakers kijken niet omhoog, daar zijn anderen voor. In het wereldbeeld van een geknielde stratenmaker komen alleen palen voor, geen borden. Dus maakten ze met de figuurzaag in een tegel een precies passende uitsparing voor een verkeersbord dat hun keurige, nieuwe stoepje beschimpt.

Geen opmerkingen: