donderdag 5 maart 2009

Spookroker


Er wordt gespookrookt in het Nijmeegse café Goesting. Een van de boetes wegens overtreding van de rookdecreten is opgelegd op 4 december om 19 uur, zegt uitbaatster Cissy de Goeij. Even noteren, Watson. 19.00 uur. En nou komt het: "Ik ga om 18 uur dicht. Ik betaal niks", bezweert Cissy. En we hebben in haar ogen gekeken om te zien dat ze de waarheid spreekt.
Wie heeft er een uur na sluitingstijd gerookt in haar zaak? En net zo spannend: welke inspecteur van de VWA is na sluitingstijd in de zaak geweest om dat vast te stellen? We willen het nu weten. Willen beide spoken zich melden.
Over schimmig statistisch werk gesproken: de Voedsel en Waren Autoriteit, de VWA, heeft in de eerste twee maanden van 2009 drie boetes opgelegd in Nijmegen. Ambtenaren van de VWA legden 69 bezoeken af. Ze declareerden 7200 euro aan bier en wijn. Zes ambtenaren werden na hun diensttijd aangehouden door de politie omdat ze dronken achter het stuur zaten. Eentje ramde een boom en belandde in het CWZ. Een andere ambtenaar wordt nog vermist.
In 2008 deelden ze 32 bekeuringen uit op 246 bezoeken, waarvan 138 aan hetzelfde café dat de stamkroeg blijkt van een controleur. Niemand werd aangehouden door de politie wegens een te hoog promillage.
O ja en zes Nijmeegse cafés hebben al twee boetes, twee cafés hebben drie boetes en er is één zaak waarvan de eigenaar al vier boetes heeft gehad.
En die ene spookroker, dus. Was het soms Roy Makaay?

Geen opmerkingen: