vrijdag 20 maart 2009

Leve de crisis (2)


Nog even en we raken verliefd op deze crisis. De vertraging rond Arnhem en Nijmegen blijkt afgelopen vier maanden beduidend minder dan in dezelfde periode een jaar daarvoor. Vooral de files op de N325, beter bekend als de Pleijroute, zijn een stuk geslonken. Tussen 1 november 2008 en begin maart dit jaar is de ochtendspits met 30 procent verminderd, de avondspits zelfs met 50 procent.
Kenners zijn er inmiddels wel van overtuigd dat het met de slechte economie te maken heeft. Er zijn beduidend minder vrachtwagens op de weg. Opvallend is ook de nagenoeg verdwenen file stadinwaarts voor de Waalbrug in Nijmegen.
Heerlijk. Maar wacht even, de avondspits leverde in Nijmegen vrijdag een ongekende chaos op. De precieze oorzaak bleef onduidelijk, waarschijnk was er een samenloop van omstandigheden. Maar vooral automobilisten die vanuit het zuiden de stad in wilden kwamen hopeloos vast te staan. Zo stond er een file vanaf winkelcentrum Dukenburg naar het Keizer Karelplein. Ook voor de spoortunnel stond het vast, tot aan de Molenweg. Je gaat me toch niet vertellen dat de crisis op zijn laatste benen loopt. Nee, we want crisis and no traffic jams (sorry voor die laatste zin, maar we hebben ook buitenlandse lezers van Havana)

Geen opmerkingen: