vrijdag 20 maart 2009

Krielhalen o.v.t.


Ai ai. Helaas bestaat Havana nog maar een jaar. Twee jaar geleden hadden we dit mogen noteren vanuit De Gelderlander: De kritiek van de onafhankelijk gemeentelijke Rekenkamer dat het financieel toezicht op de Keizer Karel Podia (schouwburg/Vereeniging) afgelopen jaren niet deugde, is overdreven vindt wethouder Hannie Kunst. Ze erkent dat de afgelopen jaren veel cultuurdossiers niet op orde waren, onder meer als gevolg van reorganisaties bij de afdeling Cultuur. "Maar het is niet zo dat wij niet weten wat er bij de podia met het geld gebeurt. De Rekenkamer toetst alle procedures, controleert of elke komma klopt. Maar als daar fouten worden ontdekt, betekent dat niet dat er heel veel mis is. De Keizer Karel Podia hebben elk jaar een prima resultaat behaald. Daar gaat het om."
Het rapport van de Rekenkamer is ook verkeerd gevallen bij de Keizer Karel Podia. Want de Rekenkamer wijst ook met een beschuldigende vinger naar de KKP.
Dat vindt directeur Albert Krielen onterecht. "Eén telefoontje was voldoende geweest om een aantal feiten recht te zetten. In het rapport wordt gezegd dat de KKP de jaarverslagen niet op tijd heeft ingeleverd bij de gemeente. Dat is wel gebeurd, maar de gemeente heeft ze laten liggen en veel later in behandeling genomen. Dan kan ons niets verweten worden."
Het steekt Krielen dat er zo onzorgvuldig is gekeken. "Er zijn dossiers over de KKP bij de gemeente zoek. Wij zijn niet betrokken bij dit onderzoek. Met dit rapport wordt het imago van de Keizer Karel Podia beschadigd."

Daarna ging het een stuk beter, toch.

Geen opmerkingen: