dinsdag 31 maart 2009

De vista deportivo van Oswaldo Carillón



Amateurtop

Het was een ongekend mooi weekeinde voor de amateurclubs die onder de rook van Nijmegen resideren. De drie Groesbeekse hoofdklassers zegevierden. De regionale eersteklassers Juliana’ 31, NEC en AWC mochten eveneens drie punten bijschrijven, net als de tweedeklassers Beuningse Boys en Hatert. In de derde klasse bleven wel een paar gewestelijke clubs met lege handen staan. Maar Orion, Woezik en Overasseltse Boys verloren stuk voor stuk van streekgenoten, zodat ook Quick 1888, RoodWit en Union konden worden opgenomen in de galerij der gelukzaligen.
Een incident? Zelfs de grootste scepticus kan er niet omheen: het amateurvoetbal in het Rijk van Nijmegen beleeft gouden tijden. Pak de ranglijsten er maar bij.
In de hoofdklasse C zal het dit seizoen moeilijk worden om de titel in Groesbeek te houden, al is het te vroeg om Achilles’29 en De Treffers al af te schrijven. Onderin is Germania bezig aan een spectaculaire opmars. De kans dat er ook volgend seizoen drie hoofdklassers ‘aan de grens van de Duitse heuvelen’ voetballen, wordt almaar groter.
En het kan nóg mooier worden!
Met een beetje mazzel spelen er na de zomer vijf clubs uit de regio op het hoogste amateurniveau. Nadat Juliana’31 zondag afrekende met concurrent Rohda, moet het wel heel gek lopen willen de Maldenaren niet promoveren. En in hun kielzog zuigen ze misschien NEC wel mee. De Nijmegenaren hebben dit kalenderjaar nog niet verloren en hebben zich al geplaatst voor de nacompetitie.
Vijf hoofdklassers. Het zou voor het eerst zijn. En ook voor het laatst. Want niemand twijfelt er aan dat Achilles’ 29 en De Treffers volgend jaar doorstromen naar de topklasse.

Geen opmerkingen: