woensdag 25 maart 2009

Collecte voor NEC


Wacht even: omdat een malloot die toevallig goed kan mikken een scheidsrechter verwondt mogen alle echte, zichzelf gedragende, supporters van NEC volgende week vrijdag een duit in het collectezakje doen. 50.000 duiten zijn nodig om precies te zien, want dat wil UEFA hebben omdat de scheidsrechter in het duel met HSV een bloedende hoofdwond opliep, nadat hij vanaf de ware fanstribune was getroffen door een wegwerpaansteker.
„Dat was niet de schuld van de club, het is niet eerlijk dat NEC daarvoor opdraait”, zegt Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvereniging NEC. „Het is niet zo dat wíj ons verantwoordelijk voelen, maar het was wél een supporter die de aansteker gooide. Daarom willen we de club helpen.” Tja, die supporter was natuurlijk onbewust asociaal en dacht: wegwerpaanstekers zijn er om weg te werpen. Hop, daar gaat ie.
Benieuwd hoeveel die fijne supporter zelf gaat bijdragen aan zijn geintje. Het is de bedoeling om op vrijdag 3 april, bij het thuisduel tegen FC Twente, te gaan collecteren in het stadion. En dan niet weer allemaal met wegwerpaanstekers gooien anders wordt het seizoen nog één lange collecte.

Geen opmerkingen: